Off-grid. Utan elnät

OFF-GRID!
Vill du leva bekvämt, utan elnätsanslutning??

Det kallas "Off grid"

Ex: Fritidshus på ö, husbåt.., torpet i skogen = slipp en i bland extremt dyr framdragning av el, det blir många kronor "gratis" över till din systemlösning då, för batterier, inverter, laddregulator, solceller mm när du väljer bort elbolagen redan från starten, sedan har du en löpande "vinst" alla år framöver på att slippa göda direktörer mfl. Vintern är det stora problemet i åretruntboenden. Men det finns exempel på att det går att lösa det också.

Våra produkter håller Hög kvalitet och pålitliga komponenter från t ex Studer XTM sinusinverters, eller den enklare Studer AJ-series, Vi har också Stecas sinus frekvensomriktare. och kan sälja Victron-produkter om du vill, men cirka en veckas längre leveranstid.

 

            INVERTER & MPPT !              

Steca/Studer 24V  >>  230Vac 1100W/3500W & Morningstar MPPT ,
OBS! Sinusinverter med endast 0.7W i standbyförbrukning, bara 10W egenförbrukning i drift trots att det är en relativt kraftig sinusinverter, dessutom toppar den på hela 94% verkningsgrad! 

Paketpris, med Morningstar Sunsaver MPPT som är en robust och lämplig MPPT för medium-stora anläggningar, ca 400W solpaneler vid 24Volt. Batterispänning för invertern är 24V, flera inverters går att parallell-köra med tillbehöret länk, upp till 4 st! MPPT-Regulatorn har även modbus-kontakt och en datalogg, aktuella värden mm finns då för den kunnige och intresserade. Separat LCD finns som tillbehör vid order.

24Volt- Paket. Passar för 2 eller 3 st 195W paneler, 1-2x230W, 1-2x260W:
Steca PI 1100 Inverter & MPPT 9500:-   8700:-  +Fraktfritt!
Pris Inkl 25% Moms, 10h support, 20 meter solcellskabel, MC4 eller Radox kontakter!

Flera alternativ finns: 12,24/48Volt  >> 230VAC enfas, upp över 4kW
Även större anläggningar med 24/48 Volt DC >> 3-fas i avancerade system!

Från t ex Studer med XTM i 3fasanläggningar från ca 9 upp till över 40kW, automatisk och ställbar generatorstart, inbyggda 60-80 Amp batteriladdare om det t ex finns ett 230VAC elverk, eller stödfunktion vid ett svagt elnät, (tex-6 ampere säkring på "svajigt" elnät, eller ett väldigt underdimensionerat och klent elverk kan då användas med invertern parallellt och stödja i motorstarter eller högre effekter från bateriet. Vi har 2GB datalogger inbyggt i Remote-monitor för att analysera historisk drift mm om man väljer det, osv.

  RING, 08 - 33 12 12 för en diskussion om vad som kan passa dig